Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Τα κοιμητήρια είναι ο καθρέφτης των πόλεων και των οικισμών μας. 
 
(Η αναφορά μου στα κοιμητήρια ,γνωρίζοντας ότι δεν είναι ευχάριστο ανάγνωσμα, γίνεται για λόγους σεβασμού στα αγαπημένα μας πρόσωπα που έφυγαν για την τελευταία του κατοικία ,αλλά και για τοπικούς ,ιστορικούς λόγους. Άλλωστε όπως και εισαγωγικά έχω αναφέρει ,αυτός είναι και ο σκοπός και ο χαρακτήρας αυτού του ιστολογίου) 
 
 Για αυτόν ακριβώς το λόγο από την πρώτη μου θητεία  στον Δήμο Κρανιδίου ,πέρα από την ολοκληρωτική σχεδόν αποκατάσταση της μάνδρας του Κοιμητηρίου ,την αποκατάσταση του παλαιού του οστεοφυλακίου και τον ηλεκτροφωτισμό του, επεκτείναμε το υπάρχον σε όμορο χώρο, που είχε αγορασθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί δημαρχίας Νικολάου Κοντογιάννη. 
Ο χώρος αυτός 6-7 περίπου στρεμμάτων διαρρυθμίστηκε με "ρυμοτομία" ώστε να διαθέτει διαδρόμους για εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών ,για την ταφική λατρεία των αγαπημένων τους αποθανόντων προσώπων . Η πέτρινη περιτοίχιση του νέου Κοιμητηρίου έγινε δωρεά από τον συμπατριώτη μας Θεόδωρο Ευσταθίου, ο οποίος επίσης είχε προσφέρει ως δωρεά και την επισκευή του δημοτικού κτηρίου "Θούθουλα" ,το οποίο για αρκετά χρόνια στέγασε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου μέχρι να μεταφερθεί στη σημερινή της θέση στο  κτήριο του παλαιού Γυμνασίου Κρανιδίου. 
Στο χώρο επίσης του νέου Κοιμητηρίου κατά την διάρκεια της τελευταίας μου δημαρχιακής θητείας (2011-2014) κατασκευάστηκε νεο οστεοφυλάκιο.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου