Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 - ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 
 
Το  Κρανίδι φιλοξένησε την Κυβέρνηση της Επαναστατημένης Ελλάδας: 30 Νοεμβρίου 1823  -  6 Μαρτίου 1824.
 
Η Ερμιόνη φιλοξένησε την συνέχιση των  εργασιών  της Γ Εθνοσυνέλευσης:18 Ιανουαρίου 1827 - 16 Μαρτίου 1927.
 
Στις 15 Οκτωβρίου του 2012, Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, αποφάσισε ομόφωνα μετά από εισήγηση μου ως δημάρχου ,την καθιέρωση δυο τοπικών ιστορικών επετείων : την πρώτη για την πρώτη διακήρυξη προς όλους τους Έλληνες της κυβέρνησης Κρανιδίου το 1823 και τη δεύτερη για τη συνέχιση της Γ εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη το 1827. Και φυσικά δεν μείναμε στην απόφαση αυτή αλλά συγκροτήσαμε και συνοδευτικό φάκελο με όλα τα απαραίτητα ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα.τον οποίο και αποστείλαμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου και στο Υπουργείο Εσωτερικών , σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Παρακολούθησα δε εγώ προσωπικά την πορεία της πρότασής μας μέχρι το τέλος της θητείας μου ως δημάρχου. 
Το αίτημά μας αυτό  απαιτούσε συνεχή υποστήριξη από την Δημοτική Αρχή μέχρι την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος αλλά δυστυχώς μετά την αποχώρησή μου από το αξίωμα του δημάρχου στις 31 Αυγούστου του 2014 κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε τότε, ούτε αργότερα μέχρι σήμερα που εορτάζουμε και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αν είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία θα ήταν πολλαπλά  τα οφέλη για τον τόπο μας, ποτέ όμως δεν είναι αργά και το να συνεχίζει κανείς τα έργα του προηγούμενων είναι ευλογία για τον τόπο, αλλά...
 
 

(Για να διαβάσετε καλύτερα το κείμενο , κάνετε αρ. κλικ πάνω του,μετά δεξ κλικ πάνω στην εικόνα και αρ. κλικ στην προβολή εικόνας, κατόπιν, μεγενθύνετε   με αρ. κλικ πάνω στο σταυρουδάκι )








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου