Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ερμιονίδας.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες το βράδυ,11 Ιουλίου 2019, στο προαύλιο του Α Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου  η καθιερωμένη τελετή λήξης των μαθημάτων της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ερμιονίδας με την συνοδεία της γνωστής ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής "ΕΠΤΑΣΗΜΟ".
Οι ηλικιακά συγκροτημένες ξεχωριστές χορευτικές ομάδες αλλά και σε συνεργασία μεταξύ τους χόρεψαν χορούς από την  ΗΠΕΙΡΟ (Κόνιτσα), ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟ και θΡΑΚΗ.
Η Σχολή Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ερμιονίδας από την σύστασή της πριν από 19 χρόνια πέρα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό της ρόλο , προσφέρει στα  παιδιά μας γνώσεις για την Ελληνική Παράδοση και τον Πολιτισμό την Ιστορία και την Γεωγραφία της Πατρίδας μας.


Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε την τύχη, χοροδιδάσκαλος της Σχολής να είναι ο Δάσκαλος του Α Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου κ Δημήτρης Κοντοκάλης ,ένας από τους καλύτερους Χοροδιδασκάλους Παραδοσιακών Χορών στήν Ελλάδα και να υποστηρίζεται στο έργο του από μια ομάδα  αφοσιωμένων εθελοντριών  κυριών του Κρανιδίου τις κυρίες Γιούλα Σοφικίτη, Δέσποινα Σοφικίτη, Χαρούλα Σοφικίτη και Ουρανία Φυλακτού που είναι στην κυριολεξία οι "Μάνες" του Χορευτικού .
Σε όλους τους συντελεστές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και η ευγνωμοσύνη όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου