Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ 

 

 Παρ ότι από το 1990 ,ίσως και νωρίτερα μέχρι κοντά στο 2010 πετάχτηκαν ένα περίπου δισεκατομμύριο δραχμές (1.000.000.000) για την κατασκευή του ενός εκ των 4 Εργοστασίων Βιολογικού Καθαρισμού αστικών υγρών λυμάτων, αυτού της Θερμησίας το οποίο αν θυμάμαι καλά ήταν και της μεγαλύτερης δυναμικότητας, και το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ και διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη , την λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης του οικισμού, την δώσαμε ως Καλικρατικός Δήμος Ερμιονίδας (2011-2014) με απλό τρόπο και με ελάχιστο κόστος. Καμιά φορά οι απλές λύσεις μόνον που δεν μιλάνε από μόνες τους...

Σε συνεργασία λοιπόν με την ΔΕΥΑΕΡ (αμέσως μετά την επέκταση της αρμοδιότητάς της και στον πρώην Δήμο Ερμιόνης) και με την τοπική Κοινότητα Θερμησίας υλοποιήσαμε μια απλή σκέψη μου, να συνδέσουμε δηλαδή το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού που είχε κατασκευασθεί από πολλών ετών, με τη πλησιέστερη δεξαμενή συγκέντρωσης λυμάτων που είχε κατασκευασθεί ως μέρος του έργου, και από εκεί κατά τακτά χρονικά  διαστήματα ,άντληση και μεταφορά τους στον Ε.Β.Κ. Κρανιδίου με βυτιοφόρο λυμάτων . Ετήσιο κόστος μεταφοράς, 18.000 ευρώ!

Και σε αυτό και σε άλλα παρόμοια έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, που είχα ως δήμαρχος άμεση συμμετοχή στον σχεδιασμό και στην παρακολούθηση της εκτέλεσής τους,  πάντα είχα ως γνώμονα, τον κριτικό πάντοτε σεβασμό στη γνώση των ειδικών επιστημόνων αλλά ταυτόχρονα την αναζήτηση της απλούστερης ,οικονομικότερης και ανθεκτικότερης στη χρήση και στον χρόνο λύσης. 

 

(οι φωτογραφίες τραβηγμένες  πρόχειρα από εμένα κατά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών)





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου