Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ευεργέτης του τόπου μας Κώστας Δημότσης ή Ελληνας.

Σαν σήμερα στις 7 Ιουνίου του 2012, έφυγε από την ζωή στο Κ.Υ. Κρανιδίου όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες του ημέρες, ο καλός φίλος και συμπατριώτης Κώστας Δημότσης ή Έλληνας, ο οποίος παρακολουθώντας την "διαδρομή" μου, δώρησε με δωρεά εν ζωή αρχικά το 2007 στο Κ.Υ. Κρανιδίου έναν Υπερηχογράφο και ένα ασθενοφόρο όχημα και το 2012 - 13 κληροδότησε με διαθήκη του μετά θάνατον ,στον Δήμο Ερμιονίδας ένα γήπεδο 8 περίπου στρεμμάτων στη θέση "Γκολέμι" Κρανιδίου και 200.000 Ευρώ, για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου, καθώς και την κατοικία του στο Κρανίδι για την στέγαση του Ιστορικού Αρχείου Ερμιονίδας. 

-Ο Υπερηχογράφος χρησιμοποιήθηκε άμεσα από το 2007 έως το 2011 από εμένα και περιστασιακά από άλλους γιατρούς μετά την αποχώρησή μου από το Κ.Υ. και τον τελευταίο καιρό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άργους κατά τα γνωστά. 
-Το ασθενοφόρο όχημα χρησιμοποιείται από τότε μέχρι και σήμερα (13 ολόκληρα χρόνια!) διακομίζοντας χιλιάδες ασθενείς.
-Το γήπεδο και οι 200.000 Ευρω παραμένουν από τότε αναξιοποίητα παρά το γεγονός ότι πριν την λήξη της θητείας μου ως δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας το Αύγουστο του 2014, ανέθεσα αρχιτεκτονική μελέτη η οποία και ολοκληρώθηκε. 
-Το κληροδοτηθέν κτήριο της κατοικίας του παραμένει αναξιοποίητο επίσης από τότε (πρόλαβα ευτυχώς, πριν να αποχωρήσω να δημοπρατήσω την αντικατάσταση στέγης του κτηρίου και τουλάχιστον έτσι  διασώθηκε το κτήριο από την κατάρευση. 

Φοβούμαι ότι τόσο η απαξίωση των δωρηθέντων ,όσο και η αμνημονησία που συνοδεύει την αγνωμοσύνη, θα απογοητεύουν τωρινούς και μελλοντικούς, πιθανά διαθέσιμους συμπατριώτες μας, να μιμηθούν τέτοιες σπουδαίες πράξεις άδολων Ευεργετών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου