Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Το 1999 μπήκαν οι βάσεις και τοποθετήθηκαν τα θεμέλια της Ανάπτυξης της Ερμιονίδας.

Τόσο η δημιουργία γηπέδου γκόλφ  στον πρώην Δήμο Κρανιδίου όσο και η κατασκευή "Μαρίνας" στο Πορτοχέλι υπήρξαν μεταξύ άλλων βασικοί Αναπτυξιακοί Στόχοι του Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου και περιελήφθησαν στις προτάσεις μας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Φεβρουάριο του 1999 ,δράσεις που με αυτό τον τρόπο εντάχθηκαν στο Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Σ.Π.Α. Πελοποννήσου. 
Τις πρώτες εβδομάδες αφ ότου αναλάβαμε για πρώτη φορά τα καθήκοντά μας στον νεοσύστατο τότε Καποδιστριακό Δήμο Κρανιδίου σχεδιάσαμε ,συντάξαμε και συγκροτήσαμε σε αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πρόταση, το πρώτο 10ετές Αναπτυξιακό Σχέδιο του Δήμου μας ( Master Plan) το οποίο έτυχε της έγκρισης της τότε ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Γ.Γ αείμνηστος Αντώνης Ματσίγγος) και θέσαμε έτσι τα θεμέλια και της σημερινής και της μελλοντικής Ανάπτυξης της Ερμιονίδας. 
Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή εξέλιξη των έργων υποδομής και ανάπτυξης έχουν χωροταξική, εγκριτική και χρηματοδοτική βάση σε αυτό το Σχέδιο. Δυστυχώς αυτή η δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία διεκόπη κυρίως το 2006 μετά  το αποτέλεσμα των τότε δημοτικών εκλογών και την επακολουθήσασα  σοβαρή καθυστέρηση, όμως έστω και μετ εμποδίων υπάρχει συνέχεια και εξέλιξη. 
Ο χρόνος βέβαια όπως λέει και ο λαός μας είναι χρήμα και αυτό δεν είναι αμελητέο, όπως επίσης αμελητέο δεν είναι ότι μεσολάβησαν και κάποιες τροποποιήσεις και "διευθετήσεις" των αρχικών σχεδίων και όρων ,σε βάρος των τοπικών μας συμφερόντων.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου