Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

                                                                    ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  
Προς
τους αγαπητούς Συμπολίτες μας και τους αγαπητούς Συμπατριώτες,  απανταχού  Κρανιδιώτες

Όπως ήδη γνωρίζετε  η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ συγκροτήθηκε παραταξιακά πριν από λίγους μήνες, προκειμένου να πάρει  μέρος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ώστε να διαθέτει και θεσμική εκπροσώπηση στο πρώτο αυτοδιοικητικό επίπεδο της Κοινότητας  Κρανιδίου, χωρίς αυτό να εξαντλεί την δράση της, τον ρόλο της, και την πραγμάτωση των σκοπών και επιδιώξεων,  όπως από την αρχή είχαμε ενημερώσει και αναφέρει. 
Οι ρίζες της Κίνησης μας απλώνονται βαθειά στο Εθελοντικό Κίνημα που για πρώτη φορά αυτοοργανώθηκε   και άνθησε από το 1999 και και τα μετέπειτα χρόνια, χάρις στις πρωτοβουλίες του τότε δημάρχου του Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου Δημήτρη Καμιζή  και στην μαζική   ανταπόκριση και δυναμική παρουσία των γυναικών του Κρανιδίου στα πρώτα χρόνια, και στη συνέχεια στις αρχές της δεκαετίας  του 2010, όπως αυτό επεκτάθηκε  σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό  Δήμο Ερμιονίδας, με την συμμετοχή γυναικών και ανδρών. Τα αποτυπώματα της δράσης αυτού του Εθελοντικού Κινήματος χαράχτηκαν και είναι ακόμα ζωηρά όχι μόνον στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας διαμορφώνοντας και αντίστοιχες συμπεριφορές και συνειδήσεις, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις ενίσχυσαν και τις υπηρεσίες του Δήμου και άλλων κρατικών δομών σε δύσκολες περιστάσεις.
Επαναλαμβάνουμε αυτό που  σταθερά  έχουμε διακηρύξει  και στο παρελθόν, ότι ιδεολογία μας είναι ο Εθελοντισμός και εργαλείο μας είναι η εθελοντική πράξη για τον συνάνθρωπο και την πόλη που ζούμε, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις προσηλωμένοι παραμένοντες αποκλειστικά, στις βασικές αρχές του Εθελοντισμού. 
Η διάδοση του Εθελοντισμού ως ιδεολογίας που προάγει τον άνθρωπο σε υψηλά επίπεδα κοινωνικής συνείδησης ,αυτογνωσίας , αλληλεγγύης και ευτυχίας ,είναι διαρκής επιδίωξη μας και σταθερός στόχος μας. Για αυτό τον λόγο η κίνησή μας είναι ανοικτή σε κάθε συμπολίτη μας εφ όσον πιστεύει στις ίδιες αρχές και αξίες ,χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς Η συγκεκριμένη αριθμητικά παραταξιακή συγκρότηση, έγινε  καθαρά μόνον για λόγους συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες.
Πέρα από τα όσα περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης μας το οποίο θέσαμε υπ όψιν σας ως εκλογική παράταξη,  σχετικά με τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη μας, επιδίωξή μας θα είναι η  συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Κρανιδίου,η διατήρηση και προβολή των ιστορικών στοιχείων,των εθίμων και των παραδόσεων,της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και εν γένει όλων των στοιχείων της πολιτιστικής μνήμης της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου..
Η ανάδειξη και ενημέρωση για τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κρανίδι και η αναφορά στους Κρανιδιώτες που ανεδείχθησαν στην ιστορία μέσα από τους πατριωτικούς αγώνες και την θυσία τους ,μέσα από την πολιτική,τον πολιτισμό και την θρησκεία καθώς και η συγκρότηση Ιστορικού Αρχείου Ερμιονίδας είναι επίσης στόχοι μας .
Τέλος φιλοδοξούμε ,με την βελτίωση των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία να γίνει το ιστολόγιο αυτό χώρος και μέσο επικοινωνίας, μεταξύ των απανταχού του κόσμου Κρανιδιωτών  και της γενέτειρας πατρίδας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου