Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πρόταση λήψης μέτρων πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας στην πόλη μας.

Δημήτρης Καμιζής 
Κοινοτικός Σύμβουλος Κρανιδίου
Κρανίδι 1-4-2020
ΠΡΟΣ :
τον Δήμαρχο Ερμιονίδας
.    κ Ιωάννη Γεωργόπουλο
ΚΟΙΝ. :
Πρόεδρο Κοινότητας Κρανιδίου κ. Νικόλαο Αντώνιοζα


ΘΕΜΑ : Πρόταση λήψης μέτρων πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας στην πόλη μας.

κ. Δήμαρχε,
όπως γνωρίζετε στο Κρανίδι διαβιούν τα τελευταία χρόνια μετανάστες και λαθρομετανάστες, μεταξύ άλλων κυρίως Ινδικής και Πακιστανικής καταγωγής και μάλιστα κάτω από επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες, σε σπίτια ακατάλληλα που δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις κατοίκησης (συνωστίζονται πολλοί μαζί, στερούνται θέρμανσης, και χώρων υγιεινής). Το φαινόμενο να περιφέρονται στους δρόμους και στα στενά του Κρανιδίου σε μικρές ομάδες υπήρχε και πριν από την εκδήλωση της πανδημίας αλλά και σήμερα εξακολουθεί να συμβαίνει, όντας ιδιαιτέρως επικίνδυνο στην παρούσα χρονική στιγμή.
Η πιθανότητα μετάδοσης του Covid-19 από ενδεχόμενο κρούσμα μεταξύ αυτών των ανθρώπων, είναι πολύ μεγάλη, και για τον δικό τους πληθυσμό, αλλά και για όλους εμάς που κατοικούμε στο Κρανίδι. Οι συνθήκες της κακής διαβίωσής τους, έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν βρίσκουν εργασία για να πορίζονται τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους
Για τους παραπάνω λόγους προτείνω :
1. Την εκτύπωση στα Ινδικά και στα Πακιστανικά ενημερωτικού φυλλαδίου με οδηγίες ατομικής υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης της νόσου που προκαλεί ο ιός, και την διανομή του .
2. Την εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους, προσωρινών σημείων απολύμανσης (είμαι πρόθυμος να βοηθήσω στο τεχνικό μέρος)
3. Την χορήγηση εβδομαδιαίως από τον Δήμο δωρεάν επισιτιστικής βοήθειας με τη διανομή απαρασκεύαστων τροφίμων του βασικού διαιτολογίου τους (αλεύρι - γάλα σε σκόνη - κρεμμύδια - πατάτες - ελαιόλαδο- αλάτι) καθώς και φιαλών πόσιμου νερού . Επίσης πρέπει να τους διανεμηθεί υγειονομικό προστατευτικό υλικό , αλκοολούχα διαλύματα και χειρουργικές μάσκες.
Με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να γίνει και μία στοιχειώδης καταγραφή - απογραφή των ανθρώπων αυτών που διαβιούν στην πόλη μας.
Η κοινότητα Κρανιδίου, κι εγώ τουλάχιστον προσωπικά μπορούμε να συνδράμουμε το Δήμο, κυρίως στο να υποδείξουμε τους χώρους διαβίωσής τους αλλά επίσης και στην καταγραφή τους.
4. Επειδή όλοι πλέον είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που θα προκύψουν και στη χώρα μας μετά την πάροδο αυτής της μεγάλης ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης, και για τον τόπο μας, ασφαλώς πρέπει κ. Δήμαρχε σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μετανάστευσης να προετοιμαστεί ο επαναπατρισμός αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων.
Πιστεύω ότι όλοι έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στην επιτυχία της εφαρμογής των πολύ θετικών μέτρων της Πολιτείας, ο καθένας στο χώρο ευθύνης του και για το καλό όλων μας και της Πατρίδας μας.

      Με εκτίμηση,
Δημήτρης Καμιζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου