Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση του κτηρίου που θα στεγάσει το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Ερμιονίδας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου με ομόφωνη απόφαση μας, μετά από σχετική εισήγησή μου, προτείνουμε και ζητούμε από τον Δήμο Ερμιονίδας να προχωρήσει στην επισκευή και αποκατάσταση του κληροδοτηθέντος στον Δήμο ακινήτου (παλαιά κατοικία μετά οικοπέδου), από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Δημότση ή Έλληνα το οποίο σύμφωνα με τον σκοπό που περιλαμβάνεται στην διαθήκη του, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Ερμιονίδας. 
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από τον Δήμαρχο κ Γεωργόπουλο, στον προϋπολογισμό του Δήμου που θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί απόψε, συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 100.000 ευρώ γι αυτό τον σκοπό. 
Ελπίζω ότι μετά την απαξίωση που υπέστησαν τα τελευταία 5 χρόνια, τα ακίνητα που είχαν δωρηθεί προηγούμενα  στον Δήμο κατά τις  θητείες μου ως δημάρχου των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιονίδας, θα αποκτήσουν χρησιμότητα και αξία από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Αυτό είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο όχι μόνον για την ωφέλεια που θα προκύψει για τον Δήμο μας και τους Δημότες , αλλά και για την εκπλήρωση του αυτονόητου ηθικού χρέους απέναντι στους δωρητές και την βούλησή τους.


Εικόνες  από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το δωρηθέν ακίνητο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου